Rendkívüli osztályfőnöki órák

A kamaszokkal való prevenciós munka egyesületünk egyik fő célkitűzése, ezért mindig nagyon szívesen megyünk azokba az iskolákba, ahová akár igazgatók, osztályfőnökök, akár szülők hívnak, hogy beszélgessünk a fiatalokkal az őket érintő, őket foglalkoztató témákról. Felkérésre tartunk “rendkivüli oszi órát” függőségek, párkapcsolaton belüli erőszak témájában.

Nagy igény van a Barátságtalan online világ és a Szexting – miii-ting? címet viselő, az online térben zajló bántalmazások, az internetes zaklatás a szexting témakörében tartott interkatív előadásainkra, hiszen a diákok napirenden találkoznak a bántalmazás különböző formáival a virtuális térben, ha magát a szexting kifejezést nem is ismeri mindenki. A jelenséget velük együtt térképeztük fel, a bántalmazás ezen formájának rövid-és hosszútávú következményeit mind az áldozatra, mind a bántalmazóra nézve, és mindig őszintén kíváncsiak voltak, amikor arról beszéltünk, hogy miként védhetik meg magukat, miként vigyázhatnak egymásra és miként tudják támogatni azokat, akiket kortársaik bántalmaznak a különböző internetes fórumokon.

A rendkívüli oszi órák néha túllépnek az iskolai órák keretein, hiszen, ha arra van igény, szülőértekezleteken, szülők számára szervezett programokon is szívesen beszélünk ezekről a témákról.

© Copyright 2021 Asociația Lélek műhely - Minden jog fenntartva!

Made with Mobirise - See here