Mobirise

Egyéni tanácsadás és pszichoterápia

- Felnőtteknek
- Pároknak, családoknak
- Serdülőknek
- Gyerekeknek
Egyéni terápiás ülésekre a szakemberrel előre egyeztetett időpontban, általában hetente egy alkalommal, de külön megegyezés alapján ettől eltérő gyakorisággal kerül sor. Egy ülés időtartama általában 50 perc. A közös munka során a szakember, különböző, az általa ismert és használt terápiás technikákkal igyekszik segíteni a kliensét abban, hogy rálásson a problémája hátterére, megtalálja a saját erőforrásait és ezeket a problémáira enyhülést hozó változások szolgálatába állítsa. A terápiás folyamat hossza egyénenként eltérő lehet, erről a közös munka elején a szakember megállapodik a kliensével.

Mobirise

Személyiségfejlesztő, önismereti csoportok, programok

Nézünk, mint a moziban – filmes, személyiségfejlesztő csoportfoglalkozás, melynek során, 10 héten át, heti egy alaklommal találkoznak a csoporttagok és a csoportvezető. A szakember vezetésével, az általa kiválogatott filmek kapcsán olyan témák átbeszélésére kerül sor mint a szüleinkkel való viszony, az előítéletek, a szexualitás, a barátság, párkapcsolat, függőségek, vagy éppen az öregedéshez illetve elmúláshoz való viszonyulás.

Művészetterápiás önismereti csoport
A művészetterápiás módszer alapfeltevése, hogy minden emberben megtalálható a művészi hajlam és a kreativitás, éppen ezért nincs szükség előzetes alkotói ismeretekre a csoporton való részvételhez. A művészetterápia célja a lelki egyensúly megtalálása, mely az ember belső világa és a külső környezet közötti harmónián alapszik.
Az alkotás által megjelenítésre kerülnek lelki tartalmaink, sikerül ráhangolódni belső világunkra, ezáltal növekszik önismeretünk és olyan, új összefüggésekre sikerül rájönnünk, melyeket eddig nem ismertünk, vagy nem tudtunk szavakba önteni. Az új összefüggések megtalálását és önismeretünk mélyülését az alkotásainkhoz fűződő saját felismerések mellett a többi csoporttag asszociációi, visszajelzései is segítik. Mindez egy oldott, biztonságos légkörben zajlik, melyet a módszer során alkalmazott relaxáció, az adott témához fűződő vers és zene segít megteremteni. Minden alkalommal más téma kerül feldolgozásra, mely három nagy tematikán alapszik:
- A természeti történésekre való ráhangolódás
- Életutunk fordulópontjai
- Fontos kapcsolataink.
A módszer gyakorlása során fejlődik a képzelőerő és a kreativitás, oldódik a stressz és a feszültség, nő az önbizalom, és egyensúlyba kerülnek pszichés energiáink. A csoport alkalmak során a résztvevők kipróbálhatnak olyan képzőművészeti technikákat, mint a pasztell, tus, szén, akvarell, montázs és az agyagozás. A módszer egyaránt alkalmas felnőtt és gyerek csoportok számára.

Mobirise

Pár- és családterápia

A pár- illetve családterápiás folyamatban a pár mindkét tagja, illetve a teljes család részt vesz. Ezeken elsősorban a tagok egymáshoz való viszonya, kapcsolata, a családnak, mint rendszernek a működése van a középpontban, kevésbé hangsúlyos az egyénre való fókuszálás. Gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor egyéni elakadással hozzánk forduló kliensünket, a közös munka során párterápiára is javasoljuk, vagy éppen párterápiás folyamatban lévő kliens számára ajánljuk az egyéni elakadásait is feltáró egyéni terápiát.

Mobirise


Autogén tréning

 Az autogén tréning az egyik legtöbbet vizsgált és egyik leghatásosabbnak bizonyult relaxációs módszer. Segít abban, hogy ráleljünk önmagunkban idegrendszerünk nyugalmi tónusára. Egy önsegítő módszer, a gyakorlatok elsajátítása után egyénileg használható, az önmegnyugtatás, feszültségcsökkentés egyik eszköze lehet.
A pszichológiai kutatások számos jótékony hatását igazolták, az ellazult állapot megtapasztalásán kívül. Többek között igazolt a stressz- és feszültségcsökkentő hatása, hatékonynak bizonyult szorongás, alvászavar, pszichoszomatikus betegségek estén. Hatásai között tartják számon a fizikai fájdalomérzet szubjektív megélésének a csökkentését, a memória és a koncentráció javulását, energikusabbá és frissebbé tesz, tompítja a stressz hatásának a következményeit és erősíti az immunrendszert.
Egyre inkább bebizonyosodik a relaxáció kedvező hatása a vegetatív működésünkre, számos pozitív fiziológiai hatást azonosítottak, például rendszeres gyakorlás mellett javítja a keringést, csökkentheti a pulzusszámot és a vérnyomást, pozitív hatása van a paraszimpatikus idegrendszer működésére, valamint a két agyfélteke közti harmonizációt is elősegíti. Javítja a pszichés alkalmazkodóképességet, testi biztonságérzetet teremt.
Általában három hónap alatt sajátítható el, 12-14 egyéni vagy csoportos alkalom szükséges.

Mobirise

Prevenciós programok

A Lélek-Műhely Egyesület egyik fő célkitúzése a kamaszok számára különböző témakörökben szervezet prevenciós programok, foglalkozások szervezése és lebonyolítása. Szívesen dolgozunk fiatalokkal akár az iskolákban, az úgynevezett rendkívüli osztáylfőnöki órák keretében, vagy más, iskolán kívüli, akár általnk, akár más szervezet által szervezett program keretében.

Tiszta fejjel – függőségprevenciós interaktív program 14-15 évesek számára

Barátságtalan online világ – az internetes zaklatás, az online bántalmazás témáját körüljáró interaktív előadás kamaszok illetve szülők számára

Gólyamese – szexuális edukációs program serdülőknek

© Copyright 2021 Asociația Lélek műhely - Minden jog fenntartva!

This web page was built with Mobirise