Mobirise

Forró-Erős Gyöngyi

pszichológus, mentálhigiénés szakember, relaxációs- és szimbólumterapeuta

Telefonszám: 0721 916 408

Viszonylag későn, jóval 30 fölött kezdtem pszichológiával foglalkozni, azután, hogy egy, a saját akkori szakmai életemben megélt krízishelyzetben pszichológus segítségét kértem. Akkor kezdett el foglalkoztatni a téma, hogy mi is ez a tudomány, mi a „titka” annak, hogy néhány találkozó, beszélgetés után máris oldódott a bennem lévő feszültség, mindjárt világosodni kezdett az addig átláthatatlannak és reménytelennek tűnő élethelyzet. Így kezdtem pszichológiát tanulni és végeztem el a pszichológia egyetemet 2011-ben, majd a Babes-Bolyai Egyetemen mentálhigiénés mesterképzésen vettem részt. Itt kaptam meg az indíttatást a serdülőkkel való munkára, és szereztem meg azt a tudást, amit azóta is használok, amikor különböző prevenciós, pszichoedukációs programokat tervezünk, dolgozunk ki és bonyolítunk le munkatársaimmal együtt.

A relaxációs és szimbólumterápiát a módszer erdélyi meghonosítójától, Hegyi Johannától tanultam. Az általa vezetett több éves képzés során kitárult előttem egy addig ismeretlen világ, az az emberi belső világ, amely sokszor szavakkal nem-, vagy csak nehezen válik kifejezhetővé, de relaxált állapotban, szimbólumok segítségével megtapasztalt belső képek láthatóvá teszik. Ezen képek, átélések szimbolikus jelentéseinek megértése, ez a terapeuta és kliense által végzett közös munka fejti ki a fő terápiás hatást.

Munkám során nagyon fontosnak tartom annak a meghitt, bizalmi, támogató légkörnek a megteremtését, amely lehetővé teszi, hogy a hozzám fordulók a közös munka során megtalálják magukban azokat az erőforrásokat, saját megoldásokat, amelyek segítik őket a továbblépésben.

© Copyright 2021 Asociația Lélek műhely - Minden jog fenntartva!

The page was made with Mobirise